Big Money Scratch flash banners (Flash CS5)

image

Wat is het?
De Big Money Scratch banners zijn gemaakt in opdracht van Big Money Scratch.
Big Money Scratch wouden goed opvallende, maar ook interactieve banners als reclamemiddel. Op de banners zie je een gokkast zoals je die kent. Als je op de trekarm klikt gaat de gokkast rondspinnen en na 2 / 3 seconden zie je je prijs. Deze komt altijd uit op 3x 5 euro. Als je meteen ziet dat je 5 euro beginbonus hebt gewonnen gaat er een nieuw scherm open en wordt je doorverwezen naar de website van Big Money Scratch.

Hoe werkt het?
De banners zijn gemaakt in Flash CS5. Ik heb over deze banners 2 dagen gedaan. De klant wou dat de banner in verschillende formaten geleverd zou worden. Op korte termijn is dit natuurlijk het makkelijkste om het in Flash CS5 te doen.

Hoe ging het ontwikkelproces?
Het ontwikkelproces heeft ongeveer 3 dagen geduurd. Een designer heeft het ontwerp gemaakt, en deze is ook gebruikt in de banners. Nadat ik de banners heb ontvangen, kreeg ik ook van m'n begelijder ook de oude flashbanners te zien. Hierdoor kreeg ik meteen een idee van hoe de nieuwe banners eruit komen te zien.
Eerst heb ik een dag over het ontwikkelen van de bannerformaat 320x320 gedaan. Nadat deze goed werkte heb ik ze overgezet naar de andere banner formaten. Hier heb ik uiteindelijk ook een dag over gedaan.

Wat heb ik er van geleerd?
Met deze opdracht heb ik mijn kennis kunnen gebruiken wat ik in de 1e klas heb geleerd. Het was wel even goed denken hoe alles in Flash werkte, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Ik ben binnen mijn deadline gebleven, en alles is volgens verwachting gelopen.