Bijenkort Javascript banner (HTML + jQuery javascript)

image

Wat is het?
De Bijenkorf heeft nu op hun homepage de slidedock banner staan. Hierin kan De Bijenkorf zelf foto's in zetten die ze op hun homepage willen laten zien zoals kortingen en acties die zij op dit moment houden. Omdat dit natuurlijk in flash is gemaakt is het onmogelijk het te bekijken op computers waar geen flash op staat en ook niet op de meeste mobiele apparaten.
Hiervoor is de Bijenkorf javascript banner ontwikkeld. Deze banner heeft dezelfde functies als de slidedock banner, maar dan volledig gemaakt in javascript. Onderin zien mensen de thumbnails van de acties, en daarachter zien ze de actie in het groot.
Op de Apple iPhone en Apple iPad werkt de banner goed. Alleen de overgang is wat trager dan op een pc, maar dat is te verwijten aan de kracht die mobiele telefoons niet hebben en de pc's wel.

Hoe ging het ontwikkelproces?
Het ontwikkelproces duurde niet langer dan een week. Het begon eerst met het uitlezen van de XML bestand die de slidedock ook gebruikt. Nadat dit gelukt is ben ik verder gegaan aan de visuals die ook in elke browser er goed uit moet komen te zien.
Nadat ik de visuals goed heb gekregen en ook de foto's goed over heb laten gaan, ben ik bezig geweest met de werking van de banner. De banner moet wel aanklikbaar zijn natuurlijk. Na dit is het project af en afgeleverd aan de klant. Heb bij dit project de gratis open-source framework jQuery gebruikt. Helaas zit de banner nog niet in de site van De Bijenkorf.

Wat heb ik geleerd?
Bij dit project heb ik geleerd jQuery te gebruiken. Het is een erg fijn framework waarbij vooral de visuals heel gemakkelijk te gebruiken zijn. Dit werkt ook al cross-browser en zo hoef je niet voor elke browser apart na te checken en te fixxen.