Bijenkorf videobanner (Actionscript 3)

image

Wat is het?
De Bijenkorf videobanner is bekend van de Dolle Dwaze Dagen, ook wel DDD genoemd. Deze banner heb ik gemaakt toen ik nog bij CrossMediaFix stage liep. Over deze banner heb ik uiteindelijk 3 weken over gedaan.
De banner is configureerbaar voor De Bijenkorf aan de hand van de bannertool. Hier kunnen ze een video en thumbnail instellen voor onder in de banner.

Hoe werkt het?
De videobanner is volledig configureerbaar voor de mensen van De Bijenkorf. Door middel van een simpel CMS systeem die ook door CrossMediaFix is ontwikkeld, kunnen ze diverse instellingen wijzigen. Ze kunnen ook producten toevoegen en verwijderen.

Hoe ging het ontwikkelingsproces
Het ontwikkelingsproces ging eerst over het bedenken van de banner. Hoe gaat de banner eruit zien? De Bijenkorf is natuurlijk een exclusieve winkel, en daar hoort wat exclusiefs bij.
In plaats van een statische banner hebben we aan de nieuwe generatie banners gedacht. Banners die veel bewegen, en het moet de klant natuurlijk opvallen.
Nadat we de idee kregen om video’s in de banner te verwerken hebben we dat meteen gekozen. De klant ziet meteen het hele product en weet meteen waar het om gaat en hoeven ze niet elk product los te zien.
Het idee gingen we uitwerken met als basis dat het configureerbaar is. Dit was een vereiste van de klant. De videobanner is toen met een week testklaar. Dit betekend dus dat de basis er is en werkt, maar nog traag en met fouten. Er is nog een week in het testen en bugvrij maken gaan zitten.

Wat heb ik er van geleerd?
De ontwikkeling van de banner heeft mij heel veel kennis opgeleverd. Na een jaar lang de lessen van Jelle te hebben gevolgd heb ik ActionScript 3 geleerd. Vanaf net beginnen met ActionScript 3 heb ik nu een kant en klaar product neer kunnen zetten.