Moa: Mie.nl

image

Het MOA Mie evenement staat voor Media Informant Event. Dit is het media evenement van het jaar. Bekende mensen zijn er aanwezig net als de middelgrote bedrijven.

Werkzaamheden
Tijdens mijn stage was het mijn taak om het systeem klaar te maken voor het eerstvolgende evenement, namelijk MIE2012. Omdat de website gemaakt is door middel van het Symfony framework wordt het proces om modules te maken heel anders dan gewoon is bij een php framework. Hierbij moest alles via de command-line worden gegenereerd. Bepaalde onderdelen konden niet eens gebruikt worden zonder de command-line zoals het legen van de cache.

In 2010 werd het evenement als laatst gehouden op het moment van typen. Mijn taak was om de website klaar te maken voor het Mie 2012 evenement. Op de website kan je je eigen programma samenstellen en uitprinten als PDF. Je kan het programma ook goede zien op je mobiele telefoon. Ook daar kon je het programma inzien. De mobiele website is een vereiste voor dit evenement zodat de gasten makkelijk op het evenement het programma bij zich hebben en niet een losse folder.

Het project was best leerzaam omdat alle selecties op de website bij werden gehouden door de client. Hierdoor was en weinig of nauwelijks interactie met de backend van de website.