PC installeren + configureren

Wat moest ik doen?
Het bedrijf telt zo een 20 tot 25 pc's. Sommige van deze pc's draaien na een jaar niet goed meer of reageren ze heel traag. In mijn stageperiode heb ik een x aantal pc's opnieuw geinstalleerd een toegevoegd aan het domein.
De software wat geinstalleerd moet worden:
- Windows 7 Ultimate
- Skype
- Adobe Creative Suite CS5
- Firefox
- Chrome
- Live Messenger
- ESET Antivirus

Skype wordt in het bedrijf veel gebruikt als communicatiemiddel. Het is lekker snel en vooral bedrijfsgericht. Ze hebben ook een speciale bedrijfsversie van Skype.
Adobe Creative Suite CS5 wordt natuurlijk gebruikt door de designers. Het technische team heeft echter geen Adobe Creative Suite, en dus doen de designers echt hun werk, en de programmeurs hun eigen dingen.
Firefox en Chrome spreekt voor zich. Firefox wordt vooral veel gebruikt bij het technische team vanwegen de plugins. Firebug en Web Developers toolbar zijn 2 voorbeelden ervan. Chrome is wat minder uitgereide browser. Deze werd veel gebruikt bij de designers.
Live Messenger wordt op de 2e plaats gebruikt als communicatiemiddel in het bedrijf. Als Skype het laat afweten, dan hebben we altijd nog MSN Live Messenger.
ESET Antivirus is natuurlijk noodzakelijk in het bedrijf. Tegenwoordig letten providers ook er op dat er geen spam en dat soort dingen wordt verstuurd via de machines die aan het internet hangen. In sommige gevallen kan je zelfs afgesloten worden en dat is cruciaal voor een bedrijf als Mobile Generation. Gelukkig hebben we ook een back-up lijn mocht de normale internetlijn er uit liggen. De updates van de antivirus worden verstrekt door de server die lokaal staat. Deze haalt 1x per half uur updates op, en verstrekt deze door middel van het netwerk weer naar de clients.

Wat heb ik geleerd?
Ik heb geleerd dat het domein ook veilig moet zijn. Alles in het domein ligt princiepe open. Voordat je je kan aanmelden bij het domein, moet je de administrator gebruikersnaam an wachtwoord hebben. Deze mogen nooit, maar dan ook nooit verstrekt worden door de systeembeheerder.