Piccolo Picture Books

image

Piccolo Picture Books is een onderdeel van Unieboek dat ook recent de biografie van Steve Jobs uit heeft gebracht. Ze hebben ook een iPad app in de AppStore met hun eigen interactieve kinderboeken. Mijn taak was om de website te vernieuwen in dezelfde stijl als hun iPad app.

CSS Media Queries
De website is opgebouwd door middel van CSS media queries. Dit betekend dat CSS interactief wordt in bepaalde browsers. Zo gebruikt de website overal dezelfde html code, maar wordt de website aangepast op de aantal pixels dat de browser breed is. Op de iPhone krijg je een website dat correct wordt weergeven met maximaal 2 boeken naast elkaar, op de iPad zie je 4 boeken naast elkaar. Als je de website op een pc bekijkt zie je gewoon de boeken naast elkaar. Dankzij deze techniek hoef je geen 2 of 3 soorten ontwerpen te maken dat op de iPhone, iPad en pc wordt weergeven.

Retina display
Als je de website met een iPhone 4 of iPhone 4S bekijkt, zal je zien dat de boeken scherp zijn. Omdat de covers van de boeken 2x groter zijn dan dat je ziet, zal het automatisch extra scherp weergeven op Retina schermen.
De website staat inmiddels online en is te bezichtigen op: Piccolopicturebooks.nl